הכיני מטבחך לחורף

כשם שאת מכינה את הארונות שלך לחורף, מורידה את הפריטים ה"כבדים" שישבו למעלה רחוק מהישג יד, מכבסת את הסוודרים שצברו ריח "מוזר", מעיפה סופסוף פריטים בלויים משנות העשרים לחייך, כך גם המטבח שלך דורש רענון לעונת החורף. החל ממילוי המזווה במצרכים טובים וחורפיים ועד שדרוג מערכות הכלים שלך. בחורף מן הסתם, את נמצאת יותר זמן בבית ובאופן טבעי יותר זמן בבית אומר יותר זמן באזור המטבח, כי גם אם את שונאת לבשל, את אוהבת לאכול לא? אז בואי ננסה לייעל את השהות שלך במטבח. בואי נתחיל מלשדרג אותו למקום שיהיה לך הרבה יותר כיף להיכנס אליו חווייתית ומעשית. הכתבה הזו לא עוסקת בלהפוך אותך לבשלנית יותר טובה, אבל בהחלט תיתן לך כמה טיפים לשדרוג המטבח, והרבה השראה להוציא ממנו את המיטב.

(בתמונה: "צ'ילי" מאגד תבלינים בעיצוב "אוטוטו" 49 ש"ח להשיג באסופה אונליין)

1. "כשהמזווה שלך מאובזר היטב, ה"אני היצירתית" מפתיעה"

אבזור מזווה

עשי את המחקר שלך בספרי/תוכניות הבישול, מצאי את הבשלנים שמדברים אליך, את המנות שמדליקות אותך והרכיבי את המזווה שלך לפיהם. רובנו מחזיקים דברים די בסיסיים במזווה, אבל הרשימה להעשרת המזווה שלך היא אין סופית ואין גבול למצרכים המעולים שאת יכולה לרכוש בכדי להרחיב את מנעד הבישולים שלך, במיוחד בחורף, את יכולה ליצור מדף שלם מסוגי הקטניות שיהוו מושא נפלא למרק חורפי מזין ומחמם. ריזוטו, ערמונים, ג'ינג'ר, וכדומה, הם במרכיבים חורפיים שהם בגדר 'מאסט' למזווה שלך. זכרי שכשהמזווה שלך מאובזר היטב, רוב הסיכויים שתפגשי ב"אני היצירתית" שלך, והיא לגמרי יכולה להפתיע אותך, לטובה!

2. "הסיר שעושה את החשק"

שדרוג את מערכת הסירים

סירים טובים, כן, אלו שאת רואה בתוכניות הבישול, עולים הרבה כסף. אבל הם באמת לוקחים את חווית הבישול עשר רמות למעלה. אם יש באפשרותך לרכוש אותם, נפלא, אם לא, את עדיין יכולה למצוא סירים טובים, ואפילו דקורטיביים, במחירים הוגנים למדי. אם את נמנית על אוהבות הבישול, זו השקעה הכרחית למטבח שלך. סיר טוב חדש, עתיד לשלוף ממך את החשק להכין בו מטעמים ומנעמים.

כלי מתכת לעוגיות מסדרת אורבן של נעמן 59.90 -159 ש"ח להשיג ב"נעמן" (צילום שחר תמיר)

כלי מתכת לעוגיות מסדרת אורבן של נעמן 59.90 -159 ש"ח להשיג ב"נעמן" (צילום שחר תמיר)

3. "סכין ולהישאר בחיים"

סכין חדשה

את יכולה להמשיך לשייף את הסכינים המצ'וקמקות שלך על החלק האחורי של הצלחת עד מחר, הן לא באמת נעשות יותר חדות. פעם היו מסתובבים "משחיזי סכינים" ברחובות, היום, במציאות שלנו, אם את רואה מישהו ברחוב עם סכין את בורחת כל עוד נפשך בך. בשורה התחתונה את צריכה סכין חדשה, כזו שתהפוך בשבילך את חווית הבישול לכיפית ויעילה. בכלל, מומלץ לעשות סדר בכלי המטבח, ולוודא שיש לך עזרים ראויים, שכפות העץ שלך עדיין שוות משהו, שיש לך פומפייה שאשכרה מגרדת, אם יש לך כלי ליד הכיריים שאוחז בתוכו כלים מהסוג הזה ולא רעננת אותו מ-2010, הגיע הזמן, זו משימה פשוטה, קדימה.

4. "אדונית התבלינים"

אדנית

התחילי מבחירת האדנית; צורה, צבע, גודל, לפי כמות השתילים ובהתאם למקום שיש לך עבורה, השתדלי לבחור אחת מעוצבת ויפה, שתהווה גם פריט דקורטיבי ותוסיף לא רק טעם אלא גם צבע למטבח שלך. אם אין לך חלון מתאים להנחת אדנית, נסי למצוא חלון אחר באזור שעדיין יכול לשמש אותך בזמן בישול. אם לא, את יכולה לשקול עציץ תבלינים קטן שיעמוד על השיש, חשוף לאור. עם אדנית כזו בהישג יד, יש לך התחייבות מלאה שכל בני המשפחה יתחילו לצרוך הרבה יותר עשבים. המלצות לצמחי תבלין: תימין, טרגון, רוזמרין, מרווה, בזיליקום

 >>> איך תשיגי מקסימום שידרוג לבית במינימום הוצאה ? בכתבה כאן

 5. "שעת התה"

קנקן חליטה

אם בעשבים עסקינן הרי שאין כמו חליטת תה מפנקת ביום חורפי. לכל מצב, לתה של אחה"צ שעון אנגליה, לאירוח בשישי בערב עם הקינוח או אחרי הקינוח להורדת הנפיחות, ואולי בכלל להתחיל את הבוקר עם קנקן תה עשיר בצמחים בכדי להחליף את הקפה/שוקו/תה עמוס הקפאין. את יכולה להכין תה בקנקן חליטה מסורתי, או ללכת בסגנון המזרחי להכין ולהגיש בקומקום מרוקאי כסוף, הפייה שלו צרה דיה וכך מונעת את מזיגת העלים לתוך הכוס. השלימי את ההגשה עם כוסות מתאימות, ואם בא לך ללכת עד הסוף, הוסיפי מגש תואם. המלצות לחליטה: לואיזה, לימונית, יסמין, מרווה, פירות יער

תחתית 30 ש"ח / קופסת תה 100 ש"ח / ספל עם מגשית 20 ש"ח / קומקום 20 ש"ח להשיג ברשת H&O (צילום ישראל כהן)

תחתית 30 ש"ח / קופסת תה 100 ש"ח / ספל עם מגשית 20 ש"ח / קומקום 20 ש"ח להשיג ברשת H&O (צילום ישראל כהן)

6. "זה שאף אחד אחר לא מבשל במטבח שלך ולא רואה את גרגירי הקינמון שנשפכו לך מהשקית כבר לפני חצי שנה, לא אומר שהם לא באמת שם"

ארגון אבקות תבלין

זה באמת עניין של טעם ויש מאות סוגים וטעמים ומרקמים, לא באנו להמליץ לך מה להחזיק בבית, אלא איך להחזיק בבית. יש מי שיש לה מגירה לתבלינים, יש מי שדוחפת אותם אחד על השני במזווה, ברוב המקרים אנחנו צריכות לעבור מינימום שניים שלושה תבלינים לפני שאנחנו מרימות את התבלין הרצוי. אם את קונה את התבלינים שלך בשקיות, הקפידי להעביר אותם לכלים קטנטנים שתפקידם לאחסן תבלינים, ויש לא מעט סוגים. זה הרבה יותר נוח והרבה יותר נקי, מומלץ לאמץ צנצנות קטנות עם פקק וואקום, שומר על הטריות ומאוד נוח לשימוש. עכשיו, תחשבי על זה, צנצנות זכוכית קטנות, מלאות בחול צבעוני, מסודרות בכוננית מדפים קטנה על השיש, או תלויות על הקיר, כבר סופר-דקורטיבי.

"כורכום פחות מתאים ל"עוף בקארי""  

אם בכל זאת את בוחרת לאחסן במגירה, ואת עוברת כאדם שקדן וסיזיפי, את מוזמנת לייצר מדבקות קטנות עם שם התבלין, נכון , לא מחזיק לנצח אבל שווה כל יום שאת פותחת את המגירה ועדיין מתרגשת לנוכח הסדר שאת מצליחה לשמר.

"נעים ברגליים" שטיח PVC להשיג ב petek-design.com

"נעים ברגליים" שטיח PVC להשיג ב petek-design.com

7. "טיפ שמגיע הישר עם המלצה רפואית"

מסחטת מיץ 

אין כמו כוס מיץ תפוזים סחוט טרי על הבוקר. במיוחד בחורף שהגוף שלנו מראה סימני שבירה פעם בכמה זמן והתפוז מכיל ויטמין C שתורם רבות לחיזוק המערכת החיסונית. בנוסף, יש מיני סוגים של מסחטות מיץ, חלקן ממש יפות והן יראו נהדר על שיש המטבח שלך. נו מה? תהיה מסחטה, לידה יעמוד תפוז, לא תסחטי?

8. "גם צבעוני, גם רווח נקי"

קערת פירות

קערה או סלסילת פירות באזור המטבח זה דבר נפלא. מיותר לציין שזה נראה נהדר, זה צבעוני, ריחני, ולגמרי מחזק את תחושת השפע. העובדה שיש כזו, חשופה לעיני כל, וב"כל " הכוונה ליושבי הבית הקטנים, שהחשק שלהם לפרי קצת פחות ספונטני מהחשק שלהם לשוקולד או חטיף, כשהם יעברו לידה כל יום, תתפלאי, פתאום יבוא להם על בננה, או אפילו על כוס מיץ תפוזים, רווח נקי. הבונוס שלך הוא מצפון פולני שקט שהתפריט של הילדים שלך טיפה יותר מזין ומעבר לעובדה שהמטבח שלך צבעוני יותר ובסימן שפע, את תמיד יכולה להכין עוגות בחושות מהפירות הנותרים.

קופסאות לאחסון תבלינים וחליטות- רשת פוקס הום 78.70 ש"ח (צילום אפרת אשל)

קופסאות לאחסון תבלינים וחליטות- רשת פוקס הום 78.70 ש"ח (צילום אפרת אשל)

9. "חוויה של  צבע, ריח ומרקם"

צנצנות

ראשית, גילוי נאות; לכותבת שורות אלו יש חיבה עזה לצנצנות, ולכלי אחסון בכלל. מטבח עם צנצנות זורק אותך ישר לחנויות תבלינים, או אולי לחנויות סבונים, בשני המקרים החוויה היא של  צבע, ריח ומרקם. אם יש באמתחתך מבחר של צנצנות ראויות, כאלו שאפשר לנפנף בהן בשורה הראשונה של כוננית מטבח יפה, מומלץ בחום. ניתן למלא באורז, אגוזים, חמוציות, חליטות וכל מה שהגיע בשקית ולאחר גזירתה, זקוק לבית חדש. מראה של צנצנות מלאות בשלל צבעים וטקסטורות תומך בלוק ה"שפע", ואם גם יש להן מכסה קל לסגירה, עדיף וואקום שישמור על הטריות, אז גם השימוש בהן יהיה יעיל ונוח.

10. "נעים ברגליים"

שטיח למטבח

וכעת משנהיית אשפית המטבח ואת מבלה כל כך הרבה זמן במטבח המשופר והמאובזר שלך, את צריכה שיהיה לך נעים ברגליים, בתקווה שכבר רכשת לעצמך זוג נעלי בית טובות. להשלמת החגיגה החורפית, את מוזמנת להוסיף שטיחון למטבח שלך, השתדלי לבחור אחד לפי צבעי המטבח שלך, אם המטבח שלך צבעוני, העדיפי סגנון רגוע, אם המטבח שלך לבן או בהיר, שטיח צבעוני יעניק בדיוק את כתם הצבע שהמטבח שלך זקוק לו. חוק: חובה לרכוש שטיח כביס! לרוב, שטיח במטבח הוא לא אידיאלי ברמה הפרקטית, אבל לעיתים, רק לעיתים, אפשר לתת ל"עיצוב" לגבור על הפרקטיקה, ובתנאי שזה ממש עושה לך את זה.

אופציה נוספת היא שטיחי ה PVC הטרנדים. אם את בעניין, בדרום ת"א, תמצאי מטרים רצים של גלילים מהסוג הזה, הנחתכים במקום, בשלל צורות וצבעים, ונחשי מה? יעלו הרבה אבל הרבה פחות.

קנקני תה מעוטרים להשיג ברשת "נעמן" 99 ש"ח (צילום שירה רז)

קנקני תה מעוטרים להשיג ברשת "נעמן" 99 ש"ח (צילום שירה רז)

עכשיו כשהמטבח עומד לשביעות רצונך, בחוץ יורד מבול וקר, השטיחון שלך פרוס לראווה לצד ארון הכיור, הצנצנות שלך קורצות לך מהכוננית שעל הקיר, קערת הפירות נחה לה על משטח העבודה, עכשיו תזיזי אותה ותתחילי לבשל.

ולשם כך, קבלי גם מתכון מרק טוב לחורף באדיבות שפית העל חני בורובסקי

מרק קרם ארטישוק ירושלמי עם ערמונים וניחוח כמהין

1 ליטר ציר מרק בשר/עוף

10 ארטישוקים ירושלמים קלופים ומושרים במים (שלא ישחירו)   

1 שקית ערמונים בוואקום

1 שורש סלרי גדול קלוף

1 כרישה

1 בצל לבן שמן וחתוך

1כוס יין לבן

מעט תימין טרי

1 כוס שמנת מתוקה

10 שיני שום

מלח ופלפל

להגשה: טבעות דקות של בצל ירוק ומעט שמן כמהין

אופן ההכנה:

מטגנים עד הזהבה את הבצל, כרישה, ארטישוק. להוסיף שום ותימין ולהמשיך לטגן עוד דקות בודדות. מוסיפים את היין, נותנים לו להתאדות מעט ומוסיפים את הציר ואת הערמונים, מכסים במכסה תואם ומבשלים כ 30 דקות עד להתרככות מלאה של הארטישוק. מתבלים במלח ופלפל.                                                                              

טיפ: 

מומלץ לסנן את המרק ולטחון את המוצקים ואז להוסיף בהדרגה את הנוזלים עד לקבלת הטקסטורה המתאימה, לרוב זה גם יכול לחסוך מכם את הוספת השמנת למרות שממש כדאי להוסיף את השמנת. מקשטים בטבעות דקות של בצל ירוק והזלפה קלה של שמן כמהין.

בתאבון!

 "מאמא נסי" כף מסננת בעיצוב "אוטוטו" 59 ש"ח להשיג באסופה אונליין

 "מאמא נסי" כף מסננת בעיצוב "אוטוטו" 59 ש"ח להשיג באסופה אונליין