תעשו אהבה

אחרי שהקדשנו לכן אהבה בפוסט באינסטגרם שלנו בכיכובן של עוגיות לב ריבה של "בוטיק סנטרל", ואחרי שהתעניינתן במתכון, פנו אלינו ישירות מהבוטיק הנפלא, כדי להעניק לכן את המתכון המושלם של השף-קונדיטור עופר גל. מייד עם קבלת המתכון הבהבו לבבות אדומים בעינינו, ממש כמו באייקון האימוג'י המוכר, לא נגענו, והעתקנו עבורכן אחד לאחד בשמחה את המתכון לעוגיות החמאה הפריכות עם ליבת קונפיטורת תות, הפינוק המושלם לצד הקפה. מוגש לכן כעת עם המון אהבה, כדי שתעשו אהבה, והרבה.

עוגיות לב ריבה

מאת עופר גל, שף קונדיטור בוטיק סנטרל

 

מתכון לכ–50 עוגיות

מרכיבים:

300 גרם קמח לבן

50 גרם קמח סוכר

50 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה

1 חלמון

1 מקל וניל

300 גרם קונפיטורת תות משובחת

מעט (1 גרם) מלח ים דק

 

כלים ואביזרים: 

מיקסר עם וו לישה, קורצן בצורת לב גדול, קורצן לב קטן, בר מיקסר (מוט הקצפה), שק זילוף.

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את החמאה לקוביות קטנות.

  2. חותכים את מקל הווניל לאורכו ובעזרת סכין קטנה מגרדים את המילוי אל תוך קערת המיקסר.

  3. מעבדים (זמן קצר ככל הניתן) בקערת המיקסר את החמאה, אבקת הסוכר, הסוכר, החלמון ומחית הווניל עד לקבלת מרקם קרמי.

  4. מוסיפים את המלח והקמח ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

  5. מקררים שעתיים או אפילו לילה במקרר.

  6. מרדדים את הבצק לעלה דק.

  7. קורצים עוגיות בעזרת קורצן הלב הגדול.

  8. בעזרת הקורצן הקטן, קורצים את מרכז העוגיה של חצי מכמות העוגיות. את יתרות הבצק ניתן לקרר ואחרי כחצי שעה ללוש מחדש.

  9. מניחים את העוגיות במרווחים על תבנית אפייה עם נייר אפייה.

  10. אופים במשך כ- 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 165 מעלות, ועוד עשר דקות בחום של 100 מעלות בכדי לשמור על פריכות העוגיות.

  11. מעבירים את הקונפיטורה לקערה עמוקה ובעזרת הבר מיקסר טוחנים למחית חלקה.

  12. ממלאים שק זילוף במחית ומזליפים על העגיות השלמות מעט ריבה (כ- 6 גרם לעוגיה בהתאם לגודל הקורצנים).

  13. סוגרים מלמעלה עם העוגיות שבמרכזן קורצו הלבבות הקטנים.

 

~ טיפ מתוק ~

בכדי לשמור על פריכות עוגיות חמאה, יש לאחסן אותן במקום קריר ויבש ככל הניתן

 

בתיאבון

 הגר טהר לב, 39, בעלת והעורכת הראשית של מגזין it.

שנים ניהלה הגר בלוג אופנה עצמאי וכתבה במגזינים השונים. התשוקה לאופנה, והחיפוש אחר פלטפורמה שתדבר לאוהבי אופנה כמוה, הביא אותה להקים את מגזין it.

הגר באינסטגרם: hagar_ta@