הכל דבש

על מסורת לא פוסחים. החג הזה הוא על טהרת הדבש, ואין כמו ניחוח של עוגת דבש ביתית בערב ראש השנה. גם אם לא אפיתן, תוכלו ליהנות מטעמה ומטעמם של עוד מגוון מטעמי חג מתוקים שמציעות הקונדיטוריות. רשת קונדיטוריית שמו משיקה מהדורת חג מיוחדת ומציעה מבחר של עוגות דבש, חלות מתוקות ומפנקות, שלל טעמים ושילובים חדשים עם בצק בריוש, עלים מקורמלים ועוד מגוון מוצרים עטופים בדבש, שמתאימים לסיום הארוחה, כמתנות למארחים ולרגעים מתוקים נוספים. שתיהיה שנה טובה, מתוקה מדבש.

  קונדיטוריית שמו. עוגת דבש קלאסית. (צילום- דניאל לילה)

קונדיטוריית שמו. עוגת דבש קלאסית. (צילום- דניאל לילה)

עוגת דבש קלאסית

של קונדיטור מיקי שמו

תתאים לקוטר 24 או ל-2 תבניות אינגליש קייק.

מרכיבים:

3 כוסות קמח (420 גרם)

1 שקית אבקת אפייה ( 10 גרם)

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית קפה נמס

2 ביצים במידה "L"

3/4 כוס שמן (180 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

2/3 כוס דבש (200 גרם)

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

3 חלבונים

1 כוס מים (240 גרם)

1 כף קקאו (20 גרם)

לקישוט: 50 גרם שקדים פרוסים מולבנים / אגוזי מלך קצוצים גס / שומשום לבן

אופן הכנה:

1. מרתיחים כוס מים, מערבבים עם כף קקאו ומצננים.

2. מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר לקציפה תפוחה ויציבה.

3. מכניסים  את המרכיביםיתר  הדבש לתערובת ומערבלים  "וו עם ערבובבקערת

4. מקפלים  קציפת אתה  המים את משלבים ולבסוף הדבש לתערובתחלבונים

גיטרה", עד לקבלת תערובת אחידה.

והקקאו.

5. מחממים תנור ל-170 מעלות.

6.  מוזגים  התערובת לתבנית, למעלה לקישוט מהאופציות באחתמקשטים

ואופים כ-35 דקות עד שהקיסם יוצא עם פירורים לחים.

בתיאבון!!

 הגר טהר לב, 39, בעלת והעורכת הראשית של מגזין it.

שנים ניהלה הגר בלוג אופנה עצמאי וכתבה במגזינים השונים. התשוקה לאופנה, והחיפוש אחר פלטפורמה שתדבר לאוהבי אופנה כמוה, הביא אותה להקים את מגזין it.

הגר באינסטגרם: hagar_ta@