CHURROS

 

למי שמאס בתפוחות העגלגלות, למי שרוצה לשדרג, או פשוט להוסיף או לגוון. צ'ורוס, סופגניות מאורכות, תפוחות וזהובות, שמגלגלים בסוכר קינמון מיד לאחר הטיגון. מכינים אותן ב-10 דקות מבצק ללא שמרים.

המתכון באדיבות מסעדת TAPEO, הארבעה 16, ת"א


צ'ורוס (20 מקלות):

מרכיבים:

110 מ"ל חלב

110 מ"ל מים

90 גרם חמאה

קורט מלח

10 גרם סוכר (כפית)

2 ביצים גדולות

135 גרם קמח

קינמון

אופן ההכנה:

1.     מרתיחים בסיר מים עם חמאה, סוכר ומלח עד להמסה מלאה של החמאה.

2.     מוסיפים לסיר את הקמח בבת אחת ומערבבים על האש עד לקבלת בצק אחיד. יש לוודא כי הבצק נפרד מהדפנות בעת הערבוב.

3.     מסירים מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה. מערבלים במהירות בינונית עד שהבצק מגיע לטמפרטורה פושרת, כ-20 דק'.

4.     מוסיפים את הביצים אחת אחת - מחכים שהבצק יתפרק ויתחבר חזרה אחרי הוספת כל ביצה.

5.     מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם צנתר 12 משונן ומזלפים פסים באורך של כ-10 ס"מ.

6.     מעבירים את הפסים למקפיא.

7.     מחממים שמן בסיר טיגון ומטגנים את הצ'ורוס עד להזהבה מכל הכיוונים.

8.     מגלגלים את הצ'ורוס החמים בסוכר-קינמון ומגישים מיד.

 

ניתן להזריק פנימה ריבה, או להגיש עם רטבים לטבילה כמו ריבת חלב, סירופ מייפל, רוטב או שוקולד חם.

 

SHOP THE STORY

 הגר טהר לב, 39, בעלת והעורכת הראשית של מגזין it.

שנים ניהלה הגר בלוג אופנה עצמאי וכתבה במגזינים השונים. התשוקה לאופנה, והחיפוש אחר פלטפורמה שתדבר לאוהבי אופנה כמוה, הביא אותה להקים את מגזין it.

הגר באינסטגרם: hagar_ta@