Quick&Chic Macarons

מקרונים, אותן עוגיות נחשקות שמוצאן בצרפת, מעטרות את חשבונות האינסטגרם של טובות הפאשניסטות, ובלוגריות האופנה והסטייל. עד עתה כשחשקה נפשנו להכין ולהרשים בעזרתן באירוח, נאלצנו למדוד, לשקול, להפריד חלבונים חלמונים, במשך חמש שעות לפחות, אבל עכשיו מסתבר ניתן להכין את העוגיות היפות והמרשימות בצ'יק, ועם ים של שיק.

כאימהות מודרניות, בין שלל העיסוקים והפעילויות, אנחנו עדיין רוצות לשמור ולטפח סגנון אירוח מרשים במינימום השקעה וזמן. הטרנד של אפיית קינוחים אישיים, ואפיית גורמה בכלל, סוחף כל בית. עד עתה נחשבו המקרונים לפסגת היצירה, לא בכדי משתרכים תורי ענק בכניסה לפטיסרי המפורסמים בעולם, רק כדי ליהנות מטעמן הענוג של העוגיות העגולות והצבעוניות, שבאמת משגעות את כולם. 

עד הטיסה הבאה שלך לפריז, ולפני שאת חותמת על משכנתא כדי לקנות חבילת מקרונים צבעונית בקונדיטוריה הקרובה לביתך, למה שלא תכיני אותן לבד? עד היום, נחשבה הכנה ביתית של מקרונים כמאומצת ומתישה, משימה שדורשת זמן, השקעה, דיוק, ולא מתאימה לכל אחד, בוודאי לא תתאים לשגרת יומה של אימא. אולם גם התחום הזה מתפתח, וכיום ישנו פיתרון, התואם במיוחד לצורך של אימהות עסוקות, עדכניות ומסוגננות או בתיאור קצר, הקוראות של האתר שלנו, ImaHot. בהתאם לכך, במיוחד עבור הקוראות שלנו, ערכנו סדנה מיוחדת להכנת מקרונים בקיצור דרך, בעזרת "אבקת קסם", טריק קטן, גם אתן תוכלו להפוך כל שולחן אירוח לכזה שלא יפסיקו לדבר עליו. 

את הסדנה קיימנו בדירה מעוצבת להפליא, מלבד התנסות, הכנו לאורחות עוד המון פינוקים. את הסדנה העבירה כרמית רדליך, חובבת סטייל, אופנה, ואפייה מושבעת, ובעלת ניסיון רב בהכנת קינוחים בכלל ועוגיות מקרון בפרט. כאימא עסוקה, וכמי שהתנסתה בהכנת העוגיות בשיטה המסורתית והמאומצת, ההיכרות עם מוצר חדש שמקצר ומקליל את כל התהליך, שבתה אותה מיד. לאחר מחקר מקיף, הסכימה להעביר את כל הטיפים לאפייה נכונה באמצעותו לקוראות נבחרות.

הסדנה החלה, לא לפני שכל אורחת קיבלה חוברת מתכונים מעוצבת ובה מגוון אפשרויות למילוי המקרונים, המיועדת גם לרשימות. המשתתפות התנסו בערבול, זילוף, אפייה, ומילוי, אפילו המשתתפות שאין להן שמץ של עניין או ידע מוקדם באפייה הוציאו תחת ידיהן עוגיות שלא היו מביישות קונדיטורים צרפתים מקצועיים. 

מלבד התנסות בהכנת העוגיות, המשתתפות התכבדו וטעמו קפה משובח מתנת "קפה ג'ו", ונהנו מן החברה הטובה, ומהאווירה יוצאת הדופן, כיאה לסדנת בוטיק מושקעת ואופנתית. לאחר שאפו ומילאו את העוגיות, וכמובן שגם טעמו עוגייה אחת או שתיים... הוענקה מתנה מיוחדת ויוקרתית לכל משתתפת, היה קשה להיפרד, אבל כולן יצאו חכמות יותר, ומאוד מאוד מרוצות. ועכשיו, כולן יכולות ומוזמנות להעלות לאינסטגרם ולרשתות החברתיות את המקרונים שהכינו בשלל קומפוזיציות מפתות ואופנתיות.

190b7b_b50a2b87e4ea45379cf96140085583c3-mv2_d_3888_2592_s_4_2.jpg

בשנים האחרונות מיישמים ב"המרשלג" מספר טכנולוגיות חדשות לצורך פיתוח שורת מוצרים מקצועית, מהירה ואיכותית המספקת פתרונות להכנה של מוצרי קונדיטוריה מורכבים. בשיתוף השף רוני פרדי מרדכי פיתחה 'המרשלג' את תערובת "מקרון - כל אחד יכול" המאפשר בתוך פחות מעשר דקות הכנה פשוטה ומדויקת של עוגיות מקרון מעודנות ממש כמו בפטיסרי הפריזאי.

 הגר טהר לב, 39, בעלת והעורכת הראשית של מגזין it.

שנים ניהלה הגר בלוג אופנה עצמאי וכתבה במגזינים השונים. התשוקה לאופנה, והחיפוש אחר פלטפורמה שתדבר לאוהבי אופנה כמוה, הביא אותה להקים את מגזין it.

הגר באינסטגרם: hagar_ta@