A Toast for a Perfect Host

בכלי תה יפניים מסורתיים, מוגש קוקטייל מרענן שכולו מחווה למארחת המיתולוגית של התרבות היפנית – הגיישה. מיכל שור ביקרה בבר התל אביבי ג׳אספר ג׳ונס, טעמה את ה׳גיישה אייס תה׳ וחזרה עם מתכון קל להכנה לכל מארחת בבית

הפקה: מיכל שור

צילום: שי אשכנזי  

הוכן על ידי תאי קובלר, בבר ג'אספר ג'ונס, תל אביב


אירוח מושלם

כשתיכנסו בפעם הראשונה לבר ׳ג׳ספר ג׳ונס׳, ייתכן ותרגישו שכבר הייתם שם קודם. קבלת הפנים של העובדים במקום מיוחדת במינה, כזו שגורמת לאורח להרגיש בבית או במקום מוכר, אפילו להתבלבל לרגע ולחשוב "רגע, האם כבר פגשתי אותם?". מכאן צמח גם הרעיון לקוקטייל ׳גיישה אייס תה׳.  "זהו הקוקטייל שמייצג את הג'ספר ג'ונס״, אומר אלעד ברוך, מנהל הבר, ״אנחנו שואפים להיות המארחים המושלמים, בדיוק כמו הגיישה".

חוויה מפתיעה ומרעננת

על אף התדמית שנוצרה לגיישה, בתרבות היפנית מדובר במארחת מושלמת ומקצועית, ולא בנערת ליווי. משולה לפרח בשל יופיי ועדינותה, הגיישה היא אשת אמנויות מוכשרת ורב-גונית, אשת בידור יפנית מסורתית וכישוריה כוללים ריקוד, נגינה, שירה, ספרות וכמובן – טקס התה היפני המסורתי. האישה הקלאסית, המסתורית והמסקרנת, המשולה לפרח בשל יופייה ועדינותה, היא ההשראה לקוקטייל המסתורי והמרענן המוגש בכלי הגשת תה מסורתיים ומסתיר בתוכם חוויה מפתיעה. המשקה המתקבל הוא חמוץ-מתוק, עם הטעמים המשתלבים של המנגו והלימון המחממים את הלב, אך מוגש מתוך קנקן תה קר על קרח, ויוצר חוויה מרעננת ומפתיעה המושלמת לימי הקיץ החמים. הוא קל מאוד להכנה ומומלץ מאוד גם לאירוח.

מרכיבים:

60 מ״לֹ טנקרי ג'ין

20 מ״ל מחית מנגו (מונין)

10 מ״ל סירופ פלור דה גיישה (סירופ תה)

30 מ״לֹ מיץ לימון סחוט טרי

20 מ״ל מים מינרלים

3 דשים של ארומטיק ביטר

קרח, עלי נענע לקישוט

אופן ההכנה:

מכניסים לשייקר את כל המרכיבים, מוסיפים קרח ומשקשקים כ- 10 שניות. מוזגים את הקוקטייל יחד עם הקרח לקנקן תה. מעטרים כוס תה קטנה בתפרחת נענע יפה וטרייה, מוסיפים קרח ומוזגים.

ג'אספר ג'ונס – דיזינגוף 190 ת"א, טלפון: 052-8515574

בת 38, מתל אביב.

בוגרת עיצוב אפנה בשנקר ובעלת ניסיון רב בהפקות אפנה וסטיילינג.

רקדנית וכוריאוגרפית מזה שנים.

מכורה לשופינג, אוכל טוב, מוסיקה וכל מה שעושה לה שמח.

מיכל בפייסבוק/ מיכל באינסטגרם